чешмаНашата основна цел е да подобрим водоснабдяването и качеството на услугите на “Софийска вода”. Това заяви в писмо до медиите инженер Петър Козарев, управител на фирма “Райкомерс”, подизпълнител на “Софийска вода”.

Повод за това писмо са дискусиите по повод дейността на фирма “Софийска вода”. Договорът на “Райкомерс” с концесионера е за ремонт и поддръжка на водопроводната мрежа в районите Овча Купел 1 и 2, Люлин, Суходол, Банкя и Филиповци. Само през август тази година фирмата е подменила 196 сградни водопроводни отклонения с обща дължина 3200 метра и е отстранила над 200 аварии, като е възстановила след това 2800 квадратни метра настилки.

Именно фирма “Софийска вода”, с европейския си стил на работа изисква да приключваме ремонтите си максимално бързо до пълното възстановяване на настилката в първоначалния й вид, което става до 2 дни след приключването на ремонта, се казва в писмото. Искрено се надяваме, че потребителите ще проявят разбиране, че тази дейност е свързана с неприятни от естетическа гледна точка последици.

Искаме само да припомним, че новият стил на работа е само от две години, а този срок е крайно недостатъчен за коригиране и подобряване на остарялата водопроводна система, която е изграждана в съвсем различни материални и икономически условия от тези в развитите страни на Европа, се казва в заключение в писмото на “Райкомерс”.