военни кораби15 от всичките 30 дипломирани кадети специалност “Корабоводене” от випуск 2002 на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” подадоха документите си с молба за сключване на индивидуални трудови договори с Параходство “БМФ”, съобщи Днес+.

Двама от тях вече са назначени като стажант-помощник капитани на корабите “Бузлуджа” и “Родопи”. Двама от тазгодишните випускници прекратиха договорите си с Параходство БМФ и възстановиха сумите, които фирмата е направила за плавателните им практики и за специализирания курс по GMDSS във варненския Морски квалификационен център. Очаква се, че до края на октомври още шестима кадети от същото специалност да бъдат назначени като помощник капитани на корабите за насипни товари.

15 от 19-те завършили тази година специалността “Корабни машини и механизми” във ВВМУ “Н. Вапцаров” също са подали документите си за работа в Параходство БМФ. Двама от тях вече са назначени на корабите “Пеьо Яворов” и “Пионер” по линията за линейно плаване.

От осемте кадети, завършили тази година висшето си образование по специалността “Електрообзавеждане на корабите” във военноморското училище, шестима са подали документите си за работа в Параходството. Двама от тях вече се качиха със заповед за работа на корабите “Бургас” и “Иван Загубански”.

Очаква се, че до края на декември всички кадети от випуск 2002, подали документи за работа в Параходство БМФ, ще бъдат назначени на работа.