В Добрич местният хлебозавод ще почерпи жители и гости на града с новогодишна баница с късмети, съобщава БНР.
42-килограмовата баница е приготвена от 50 кг брашно, 10 кг краве сирене, 150 яйца, 1,5 кг сол и 0,5 кг мая.
Във всичките 600 парчета по 70 грама ще има новогодишни късмети.
От ранни зори баницата се пече под зоркото око на майстор Момка Петрова. В другия цех майсторите окичват коледно дърво с пшенични, ръжени, диетични, деликатесни, пълнозърнести и многозърнести хлебчета.
Така с баница с късмети и хляб от днес добричлии започват изпращането на старата и посрещането на новата година.
димукрад
на 30.12.2011 в 09:48:43 #1Ето, това е новина! Браво! Изгладнялото население ще се реди на опашка ... и ще си хапне за Новата година! А нататък?