Асен АсеновДиректорът на Агенция “Митници” Асен Асенов и заместник-директорът на Национална следствена служба /НСлС/ Румен Андреев подписаха споразумение за сътрудничество и обмен на информация, съобщиха от пресслужбата на Агенция “Митници”.

Целта на подписания документ е по-ефективно противодействие на престъпността чрез информационен обмен между Българската митническа администрация и НСлС и координация при изпълнението на функциите и задачите им.

Споразумението предвижда Агенция “Митници” да предоставя на определените от НСлС служители разрешение за достъп до информационните масиви, за да бъде извършвана справочна дейност, както и да предоставя оригинали на документи, свързани с митническата дейност, които да бъдат ползвани като веществени доказателства по следствени дела.

НСлС ще предоставя на Агенция “Митници” конкретна информация за лица, срещу които има образувани предварителни производства.

Със заповед на ръководителите на двете ведомства ще бъдат определени координаторите за изпълнението на подписаното днес споразумение.