Ако някой е активирал "патриотите" да бутнат Бойко Борисов, тогава вървим към избори, но ДПС нямат сметка от избори, а от експертен кабинет, защото в смесените региони са много зле откъм финансиране. Това каза пред БНР журналистът Илхан Андай

ДПС има остра нужда да покаже на електората си, че нещо се прави в страната с тяхното посредничество. Затова за тях е нужен експертен кабинет. По думите му дефицитът на подкрепа към ДПС не може да се покрие в традиционните бастиони на партията

Което означава, че вторият център в ДПС - ядрото "Пеевски", което носи допълненията, ще трябва да постигне рекордни постижения на следващите парламентарни избори ,добави той.

Протестът бил успешен, но недостатъчен, за да събори Борисов

Протестът бил успешен, но недостатъчен, за да събори Борисов

Според Андрей Райчев ГЕРБ няма да даде властта на Радев

Партията на Ахмед Доган би се радвала на провал на партията на Слави Трифонов и акцентира, че ако в депутатските листи на "Има такъв народ" се появят "изцапани хора", това ще означава, че ДПС са си изпълнили партньорския дълг към ГЕРБ.

Припомняйки, че протестите започнаха след акцията на Христо Иванов в "Росенец", Андай заяви, че "трамплинът Доган" е много удобен за онези, които имат да наваксват или да се изкачат нагоре с процентите подкрепа, коментира още той.

Тази сутрин социологът Андрей Райчев коментира, че протестът е успешен, но от друга страна не е достатъчно голям за да събори Борисов. Той поясни, че към момента Борисов губи от протестите. Загубил е част от периферията си.

Припомняме, че преди седмица ДПС бойкотираха Изборния кодекс на ГЕРБ като не се регистрира в парламента.