Гати ал Джабури Като престъпно посегателство оцениха инцидента с хвърленото взривно устройство срещу висш митничар от “Краун Ейджънтс” ръководствата на Министерството на финансите, Агенция “Митници” и британските консултанти.

В съвместното изявление, което представи заместник-министърът на финансите Гати ал-Джебури се казва още, че посегателството върху член от екипа на мобилните групи на “Краун Ейджънтс” показва, че за краткото време от своето съществуване, те вече сериозно засягат интересите на престъпни елементи в българското общество и се превръщат в заплаха за тях.

От Министерството на финансите подчертаха, че Кристиян Хенриксен, срещу когото е извършено посегателството, е настоящ и действащ служител на датските митници и е ангажиран от “Краун Ейджънтс” във връзка с провеждащата се реформа в българските митници.

Случаят се приема като атака не само срещу успешната работа на бринаските консултанти, но и срещу всички служители на Министерството на финансите, Агенция “Митници”, членове на мобилните екипи, сред които има и представитиле на НСБОП, се посочва в изявлението.

Категорично се оповестява, че реформата в митниците ще продължи и че никакви подобни посегателства в бъдеще няма да отклонят твърдото намерение на митническите власти да я завършат успешно.