Актьорът Андрей Баташов е бил приет по спешност в болница „Токуда" и е в кома.

Състоянието на актьора е тежко и той се намира под интензивно лекарско наблюдение.

Прекарал е пневмония, има увредени вътрешни органи, съобщиха негови близки.

Според неговия съученик, спортния журналист Методи Манченко от БНТ лекарите в болница "Токуда" полагат перфектни грижи да овладеят положението.

От лечебното заведение казаха, че нямат право да дават информация за пациентите си, заявявайки, че дори и да е там, не могат да кажат.

Семейството на актьора Андрей Баташов настоява да не бъде безпокоен медицинският екип от болница „Токуда" във връзка със здравословното състояние на актьора.

В отворено писмо до медиите се посочва, че Андрей Баташов е приет за лечение в Токуда Болница на 6 ноември.

Той е в тежко състояние и е под интензивно наблюдение.

В писмото се казва още: „Всички роднини, приятели и близки се надяваме за скорошното възстановяване. Още веднъж благодарим за разбирането и настояваме да не бъде безпокоен медицинският екип, който съгласно политиката на Токуда Болница, няма да предостави информация, нито достъп до пациента".

Припомняме, преди две седмици Христо Мутафчиев получи също инсулт по време на снимки в Бургас. Тогава той бе докаран в София с правителствения "Фалкон" и вече се стабилизира.

Андрей Баташов е роден на 10.09.1965 година във Волгоград, Русия.

Актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови.