асансьори за инвалиди – Орлов мостХората с физически увреждания и двигателни проблеми, както и майките с детски колички вече могат да използват асансьорите на двата входно-изходни отвора на подлеза "Орлов мост" - Изток.
Новите подемни съоръжения бяха открити официално от кмета на София Стефан Софиянски и министъра на труда и социалната политика Христина Христова.

Обществото ни дължи много на хората с увреждания и дори обектът, който открихме, е малко в сравнение с това, което обществото трябва да даде, коментира столичният кмет Стефан Софиянски, цитиран от Дневник.
По думите му неговата амбиция е по проект "Красива София" до края на годината да бъде възстановено осветлението на няколко значими за София сгради - Народния театър, Софийския университет, Националната художествена академия и др.

Изпълнителният директор на общинската охранителна фирма "Егида" ген. Емил Танев каза, че новите подемни съоръжения ще се охраняват от служители на фирмата. Има идея да се назначат на работа хора с леки физически увреждания, които да придружават пътуващите в асансьорите и да следят за правилната им експлоатация, добави ген. Танев. По думите му асансьорите вероятно ще работят съобразно графика на градския транспорт.

Асансьорите са хидравлични, сглобени в България с швейцарски компоненти и изцяло са съобразени за нуждите на хората с физически увреждания. Стойността на обекта е около 250 000 лв. с ДДС.
В изпълнението му са били ангажирани 42 души, 30 от които са насочени от бюрата по труда на територията на София и региона.