Евгений Бакърджиев Лидер на Български демократичен съюз “Радикали” Евгений Бакърджиев призова след срещата в Прага да се направят сериозни промени в кабинета.

Това правителство не е на мястото си, каза Бакърджиев и припомни скандалите с приватизацията на “Булгартабак”, сделката за БТК и скандала с “Терем”.

Според Евгений Бакърджиев, ако не се предприемат промени в кабинета до януари 2003 г., синдикатите ще започнат масови протести, които съюз “Радикали” ще подкрепи.

Ние няма да допуснем да се направи национално предателство по отношение на АЕЦ “Козлодуй” и централата да излезе от експлоатация преди да е дошло времето, заяви Бакърджиев.

Съюз “Радикали” представи своята програма за стимулиране на малкия и среден бизнес пред близо 700 свои членове на форум в НДК.

Заместник-председателят на съюза Веселина Любенова предложи да се създаде Министерство по въпросите на малкия и среден бизнес, да бъдат изградени национални, регионални и общински гаранционни фондове за кредитиране, да се премахне данък общ доход и данък печалба за една година за малките фирми, както и да се премахнат касовите апарати.