Френското посолство в столицата е обградено от стотици цветя, оставени от съпричастни българи, изразяващи солидарността си с народа на Франция след бруталните нападения в Париж.

От сутринта,не спира потокът от хора, които оставят цветя и палят свещи в памет на загиналите при кървавите атентати.
Скръбта витае във въздуха, хората, които идват при посолството, са притихнали.

На място могат да се видят и листове хартия с различни послания.
Така,  както преди няколко месеца много българи обявиха „Аз съм Шарли", сега посланието за съпричастност е „Аз съм парижанин".

Пред news.bg хората споделят, че са съпричастни и осъждат остро атаките във френската столица.

„Париж ми е сантимент", сподели столичанка, която  е била там и пак би отишла след време.

По думите й, ние сме част от големия  свят, който е в опасност още след атентатите от 11 септември. Според нея, докато има „Ислямска държава", сигурността ни не е гарантирана.

Според друга гражданка, която също дойде да поднесе цветя в памет на жертвите, България също е  застрашена и държавата ни не е подготвена в случай, че проникнат  терористи.

Друга жена, която преди месец е  била в Париж, там не се е усещало  никакво напрежение, което да предвещава кървавите атаки от  снощи. Според нея, европейските  държави са прекалено толерантни,  приемайки бежанците, като уточни, че тя самата не се страхува от  терористи, тъй като не ходи на обществени места.

Гражданите, които идват с цветя при посолството на Франция са от всички възрасти, прави впечатление сред тях има много млади хора.

Сградата на посолството се охранява от две коли на жандармерията,  полицаи, поставени са и метални ограждения.

Припомняме, по-рано днес президентът Плевнелиев и премиерът Борисов изпратиха съболезнователни писма до държавните лидери на Франция.