Добринова, сн. в-к Новинар Стриктно са изпълнявали служебните си задължения главен сержант Цирков, главен сержант Ламбов и старши сержант Иванов от автопатрула на "Полицейски сили за охрана" - СДВР в малките часове на 7 юли тази година.

Това установи проверката по жалбата на Ирина Добринова, разпоредена от директора на СДВР генерал-майор Румен Стоянов.

Началникът на столична дирекция на МВР ген. Румен Стоянов е получил подробни писмени обяснения за инцидента между лекарката Ирина Добринова и трима служители на столичната полиция на Оковръстното шосе.

В жалба, изпратена до столичната полиция, Добринова твърди, че е била малтретирана от трима униформени, които са спряли автомобила й два часа след полунощ. Ген. Стоянов съобщи, че посочените от нея лица отричат категорично да са я блъскали и удряли, както и че са я посещавали по-късно, за да й поднасят извиненения.

По техните показания, жената е била пияна и е създала реална предпоставка от пътна катастрофа. Сержантите твърдят, че на няколко пъти тя ги е заплашвала, че ще загубят работата си.

Тримата полицаи, работещи по охраната на обществения ред, са реагирали своевременно и правилно като са спрели за проверка лек автомобил, движещ се в явно нарушение на правилника.

На свой ред повиканият автопатрул от КАТ - главен сержант Сираков и главен сержант Павлов, работещи същата нощ по контрол на пътното движение, са изпълнили служебните си задължения правомерно.

Румен Стоянов поясни, че жената не е представяла медицинско свидетелство при подаването на жалбата си и затова не могат да бъдат приети и твърденията й за физическо насилие, в резултат на което са получени травми и видимо нараняване.

След извършената проверка жалбата на д-р Добринова е приета за неоснователна.