Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус.

Министър-председателят потвърди новината в профила си във "Фейсбук".

Той разкри, че е с общо неразположение, но по преценка на лекарите остава на домашно лечение.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа той в социалната мрежа.

От правителствената информационна служба съобщиха, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет.

Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера, се казва още в краткото съобщение на пресцентъра на МС.

Отмениха карантината на Борисов

Отмениха карантината на Борисов

След отрицателни резултати на ПСР тестове в два последователни дни

Вчера Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ след отрицателни резултати на ПСР тестове в два последователни дни.

Инспекцията наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Днес от СРЗИ обявиха, че премиерът ги е уведомил и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица, контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Карантина за Борисов и всички, возили се в джипа му в неделя

Карантина за Борисов и всички, возили се в джипа му в неделя

След положителния тест на зам.-министър Николай Нанков

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи, че е под карантина.

Президентът Румен Радев е с отрицателен тест за коронавирус.

Припомняме, че в петък от МС съобщиха и за среща на премиера Борисов със заместник-държавния секретар по икономическия растеж, енергетика и околна среда на Държавния департамент на САЩ Кийт Крак. В рамките на срещата бяха подписани и няколко документа за сътрудничество, като на подписването присъства и американският посланик у нас Херо Мустафа.

В съобщението на СРЗИ не се посочва как здравните инспектори ще действат спрямо американските граждани, били в контакт с Борисов.

1 043 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, при направени 7 094 PCR теста, съобщи Националната информационна система.