Министър-председателят Бойко Борисов получи наградата Кавалер на Големия Кръст на Ордена „За заслуги на Италианската република", съобщават от правителствената пресслужба.

Високото отличие бе връчено от премиера Берлускони, който в момента е на посещение у нас, на официална церемония в резиденцията на италианския посланик. На нея присъстваха над 120 италиански бизнесмени, които са вложили капитали у нас. „Нека нашето приятелство с премиерa Борисов премине и към вас и да реализирате още проекти тук", каза премиерът Берлускони към представителите на италианските делови среди.

Премиерите Бойко Борисов и Силвио Берлускони валидираха и пощенска марка по повод 130 г. от установяване на дипломатическите отношения между България и Италия.
На церемонията в италианското посолство присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите на външните работи Румяна Желева, на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, на културата Вежди Рашидов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, посланикът ни в Италия Атанас Младенов, членовете на италианската делегация и много др.

Тази вечер българският министър-председател дава официална вечеря в чест на италианския си гост и неговия екип.