Сергей Станишев Левицата е възприела мнението на Българската търговско-промишлена палата, че много от разрешителните режими трябва да бъдат прехвърлени на браншовите организации.

Това съобщи председателят на палатата Божидар Божинов след срещата на ръководството на палатата с представители на Коалиция за България.

Тема на разговорите беше Законът за браншовите организации. По възловите въпроси нямаме различия с левицата, каза Божидар Божинов.

Лидер на БСП Сергей Станишев съобщи, че са разговаряли с БТПП по всички основни проблеми на икономическата политика на държавата. Палатата е представила предложенията си за законодателни промени, анализ на програмата на правителството и на реализацията й.

В края на септември левицата и БТПП ще имат работна среща по проблемите на бюджета и данъчното законодателство, информира лидерът на левицата. По думите му БСП ще направи свой анализ и ще го обсъди с палатата, за да може да изрази повече и по-сериозни аргументи и критики към проектобюджета, който ще обсъжда с министъра на финансите в началото на октомври.