проституция При полицейска спецакция в Бургас бяха задържани 28 проститутки и 4-ма сводници, съобщи на пресконференция директорът на РДВР –Бургас генерал Красимир Петров.

В спецакцията за търговия и трафик на жени са участвали служители от местния граничен сектор и Регионално звено "Полиция".

Шест от проституиращите са непълнолетни, а три са чужди гражданки с удължен престой в страната ни, тъй като са омъжени за българи.

Акцията е направена от 9 до 16 септември. За същия период са установени и 22 лица, които нелегално са преминали нашата граница.

Трима бургаски полицаи са уволнени дисциплинарно, съобщи още генерал Петров. Единият от тях е офицер от криминална полиция и е използвал служебното си положение за лично облагодетелстване, обясни шефът на РДВР - Бургас.

Другите двама полицаи са сержанти. Първият е уволнен заради притежание на нерегистриран пистолет и затова, че не го е предал по надлежния ред.

Вторият е участвал в даване на откуп за връщане на крадена кола в бургаския квартал Сарафово, съобщи още генерал Петров.