правосъдиеСъстав на Софийски районен съд ще заседава по делото срещу Румен Панайотов и Петко Колев, за причиняване на имуществени вреди, в особено големи размери на банка “Славяни”. Според обвинението, от деянията на подсъдимите са настъпили вредни последици за банката, в размер на 1 878 796 350 неденоминирани лева.

На съда вече са представени част от поисканите документи, представляващи първична счетоводна документация на банка “Славяни”, във връзка с финансовите операции, предмет на обвинението. Документите са придружени с писмо от синдика Стоян Митов, че това са всички налични документи, намиращи се в счетоводството на банката. Всички документи са ксерокопия, с отбелязано “вярно с оригинала”, но без подпис от длъжностно лице. Митов е призован за разпит пред съда на утрешното заседание.

Обвинителният акт за престъпленията извършени на 21 ноември 1995 година е внесен в съда на 6 юни 2000 година.

Съдът е заседавал по делото общо 14 пъти. Разпитани са 18 свидетели и 6 вещи лица.

По делото е назначавана повторна съдебно-икономическа експертиза, поискана от защитата. Изготвянето на експертизата е отнело 4 месеца.

Делото е отлагано и поради представяне на 2 болнични листа от подсъдимия Румен Панайотов и един болничен лист на основния свидетел на обвинението Агафонов. Постъпили са две молби за отлагане поради заетост на адвокатите защитници.