ТемидаСъстав на Софийски районен съд (СРС) ще разгледа гражданско дело за непозволено увреждане, заведено от Денис Ершов срещу Надежда Михайлова. Искът за обезщетение за нанесените на ищеца неимуществени вреди е на стойност 1 евро.

На първото заседание по делото съдът определи Надежда Михайлова да се яви лично в залата за разпит на 27 септември и повика на разпит двама свидетели на Михайлова, които са присъствали на срещата на 17 май 2002 между нея и генерал Бойко Борисов.

В исковата си молба Ершов посочва, че на 17 май 2002 г. по време на разговор на тема борбата с организираната престъпност, проведен между Надежда Михайлова, председател на СДС и Бойко Борисов, главен секретар на МВР и по-късно пред средствата за масово осведомяване, Михайлова е направила изказвания, в които е поискала: “да не се допуска завръщането в България на Денис Ершов …”. Надежда Михайлова посочила пред медиите, че все още са налице обстоятелства за отнемане правото на Майкъл Чорни и Денис Ершов да пребивават в страната.

Адвокатът на ищеца твърди, че твърдението на Надежда Михайлова е клеветническо, защото изразява недоказано подозрение за непочтеност както относно произхода на финансовите средства на Ершов, така и относно целите и начина на тяхното инвестиране.