Митко ЦоневНадяваме се до четвъртък вече да има кандидатура за поста министър на регионалното развитие и благоустройството. Това заяви говорителят на правителството Димитър Цонев по време на редовната си среща с медиите и уточни, че продължават консултациите по определянето на кандидатурата с ДПС.

Според Цонев, днес не е имало среща по този въпрос между министър-председателя Симеон Сакскобургготски и коалиционните партньори, не се предвижда такава среща и за утре.

Продължават и консултациите по бюджета за следващата година, каза Цонев. Той коментира, че е нормално опозицията да има резерви, но по-важното било управляващото мнозинство да застане твърдо зад бюджета.

Все още няма яснота кога ще бъдат назначени заместник-министрите на спорта, както и заместник-министърът на транспорта с ресор телекомуникации.

На редовното си заседание в четвъртък правителството ще разгледа проектозакон за създаването на индустриални зони у нас, постановление за закриването на комисията “Андреев” и приемствеността й с новата комисия, както и стратегия за преструктурирането на болничната помощ, съобщи още Димитър Цонев.