Драганова Ще останем в ПГ на НДСВ, тъй като напускането ще бъде фатално за мнозинството. Това заяви лидерът на Партията на българските жени Весела Драганова пред Дарик радио, по повод изявлението на председателя на парламента Огнян Герджиков, че мандатоносителите могат да бъдат поканени да напуснат НДСВ.

Весела Драганова поясни, че това, че са гласували против промените в кабинета, не означава, че са против каузата на НДСВ.

Най-важното е изпълнението на предизборните обещания на НДСВ, допълни Драганова. Тя определи като несериозно изказването на Герджиков, че Движение “Оборище” и Партията на българските жени са “подставени лица”. Весела Драганова уточни, че нейното становище и това на Тошо Пейков като личности е било да подкрепят промените, защото трябва да се върви напред.

Весела Драганова допълни, че ръководствата на партиите им са се събрали “самосиндикално” през деня и са решили да не подкрепят промените в кабинета, а решенията се вземат съгласно Устава, и трябва да се съобразяват с тях.

Лидерът на Партията на българските жени съобщи, че някои от причините да не подкрепят промените в кабинета са, че са били уведомени в последния момент и са били поставени пред свършен факт.

Все повече се утвърждава и практиката НДСВ да се консултира с ДПС и да им се дават постове, което излиза извън рамката на коалиционното споразумение, коментира още Драганова.