Веселин Методиев Каним всички, които искат да отбележат собствения ни празник, а не празника на комунистическите превратаджии, да дойдат на 18 ноември във ВИАС. Този призив отправи Веселин Методиев след заседанието на националното ръководство и депутатите от “Демократи за силна България”.

На тази дата се навършват 15 години от първия голям опозиционен митинг на площад “Александър Невски”.
На въпрос кани ли Надежда Михайлова, която също бе на тази проява, Методиев уточни, че кани хората от площада, а не тези от трибуните.

“Демократи за силна България” намират, че отбелязването на 10 ноември е по-скоро проблем, отколкото израз на уважение, и категорично не приемат това за ден на изграждане на антикомунистическата общност в България.

Партията на Костов потвърждава позицията си, че в България се оформят две десници – проправителствена и опозиционна, като във втората виждат само себе си.

Те определят позицията на СДС като колеблива, защото Едвин Сугарев и Филип Димитров говорят за взаимодействие със Симеон Сакскобургготски, докато ръководството на сините и лидера им Надежда Михайлова не се ангажират с определена позиция. Поради тази причина ДСБ не вижда основания за преговори между двете формации.