АрсеноваЛидерът на Националното сдружение БЗНС Яни Янев обвини екоминистъра Долорес Арсенова в престъпно бездействие по отношение на проекта “Нова Плама”.

Обвиненията срещу министъра на околната среда Янев отправи днес пред журналисти в Плевен. Той заяви, че разполага с факти и документи, с които да докаже, че министър Арсенова е част от корупционна схема срещу проекта “Нова Плама”. Според Янев, в правителството на Симеон има лобисти, които спират проектите за плевенската рафинерия с цел обслужване на интересите на определени кръгове от петроллния бизнес у нас. Ако министър Долорес Арсенова продължава да използва служебнотоси положение със спекулативни цели, ще внесем сигнал до Върховната касационна прокуратура, каза Янев.

От Национално сдружение БЗНС заявиха, че дават срок на Арсенова още две седмици, след което заплашиха, че ще преминат към по-драстични действия. Експерти от Министерството на околната среда и водите блокират тендинциозно проектите за работа на плевенската рафинерия, каза още Яни Янев.