Елена Костова Председателят на управителния съвет на фондация "Бъдеще за България" Елена Костова заявява във факс до БТА, че приема като лична обида и клевета публикуваната във вестник "Труд" информация, свързана с дейността на ръководената от нея фондация. Тя настоява за право на отговор във вестника "като опровержение на изнесената невярна информация".

Според Елена Костова, цитирана от Дневник, ако органите на реда са имали подозрения, е било необходимо да информират прокуратурата и съда.

Благодарение на публикации във вестник "Труд" във фондация "Бъдеще зa България" бяха направени редица проверки от упълномощените за това органи. Резултатите от тези проверки и до ден днешен не са видели своето място във вестника, който ги предизвика. Този "канал", за който споменава днес в. "Труд", е от това "проверено време", пише Елена Костова.

Фондация "Бъдеще за България" е юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза, регистрирано по надлежен ред, което е вписано в Регистъра при Министерството на правосъдието и подлежи на строга отчетност и контрол от страна на съответните държавни органи, заявява Елена Костова.

В същото време организацията няма разузнавателни, проверителни и други функции по отношение на дарителите си, отбелязва председателят на фондация "Бъдеще за България" в писмото си до главния редактор на вестник "Труд", копие от което бе предоставено на БТА.