Никой не е разговарял с мен за това кой ще поеме поста на ген.Румен Миланов и не разбирам какво налага смяната му. Това заяви главният секретар на МВР ген.Бойко Борисов заяви, цитиран от БНР.

Гарантирам, че ще направя всичко необходимо той ще остане в нашите редици, разбира се, по негово желание и съответно северноатлантическите структури ще търсим вариант за да се възползваме от неговите качества и да остане в нашия екип, посочи ген.Борисов. От своя страна депутатът от НДСВ Наско Рафайлов и член на Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност заяви, че няма никаква връзка между смените в ръководствата на две специални служби.
На директорът на НСБОП ген.Румен Миланов му се полага заслужен отдих и той си тръгва достойно, а директорът на НСО ген.Владимиров е освободен заради виновно дисциплинарно поведение на служители на службата, коментира Рафайлов.

Лидерът на “Новото време” Мирослав Севлиевски също коментира отстраняването на Миланов, като заяви,ч е то трябва да бъде добре обяснено от МВР.
От “Новото време” настояват час по-скоро изпълнителната власт да представи в Народното събрание проект за преструктуриране на НСО.