Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да бъдем добри, че всеки от нас има нужда от подкрепа, от добра дума и особено от протегната ръка в мигове на изпитания. Това заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа". Днес те посетиха "Дондуков" 2, за да украсят заедно с държавния глава и съпругата му Десислава Радева елхата в сградата на президентството.

Децата увериха президента, че вече са изработили празнична украса и са написали писмата си до Дядо Коледа, а той изтъкна, че елхата на "Дондуков" 2, която малките гости украсиха, е чудесна, защото "грее" с въображението и мечтите на децата.

Снимка 393920

Източник: Пресцентър Президентство

По негови думи Коледа е най-светлият празник, защото носи много вяра и надежда.

Украсяването на коледното дърво в президентството е част от кампанията "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на държавния глава. Целта на шестнадесетото издание на благотворителната инициатива е да помогне на децата с тежки заболявания и увреждания, като осигури съвременна високотехнологична апаратура и комплексна грижа за тях.

По време на коледното тържество малките гости изработиха коледни играчки заедно с Лили Боянова, писаха писма до Дядо Коледа с Мариана Векилска, украсиха коледни сладки и джинджифилова къща с готвачите от "Мастършеф", пяха коледни песни с Михаела Филева и четоха коледни приказки с Антон Хекимян.

Снимка 393924

Източник: Пресцентър Президентство

В тържеството участваха и изпълнители от 144 СОУ "Народни будители", танцов ансамбъл "Пламъче", Спортен клуб по художествена гимнастика "Финес", Студио за класически и модерен балет 'Ирина Стоянова" - Симона Кюрчева и Вокално студио за поп и джаз "Икономов" - Ая Христова. Изпълнение на саксофон направи Добромир Добрев - възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора.

Снимка 393927

Източник: Пресцентър Президентство