Очаква се понижение на температурите през нощта и утре (30 ноември), а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за силен вятър и дъжд, който ще преминава в сняг.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

От АПИ уверяват, че областните пътни управления следели метеорологичните прогнози по райони и щели да предприемат обработка на пътищата.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.