Бившият директор на разузнаването Димо Гяуров потвърди в студиото на Новините на Pro.bg, че още по негово време е имало данни за сделки на БСП с режима на Саддам Хюсеин и като директор на службата той не веднъж е подавал сигнали.

Дали има подпис на Първанов под сделката, не мога да говоря", допълни Димо Гяуров.

Въпреки това, депутатът от Синята коалиция призна, че темата за импийчмънта на президента е изкуствено породена от медиите и подета впоследствие от Иван Костов, Волен Сидеров и Бойко Борисов.

Юристът Гяуров допълни, че за момента не вижда сериозни основания, за да бъде сезиран КС за отстраняването на държавния глава.

От своя страна депутатът от Коалиция за България Антон Кутев заяви пред PRO.BG, че според него темата за импийчмънта е отвличане на вниманието от основни проблем: „За да не говорим за бюджет и т.н.

И сега вадим някакви скелети от гардероба, Саддам колко е страшен и т.н. Изведнъж на някой му хрумва някаква идея, медиите я приемат. Ако тръгнем така, ще стигнем и до Лайпцигския процес", обобщи иронично Антон Кутев.

По повод искането на премиера Бойко Борисов да бъдат отзовани посланиците ни в Анкара и Вашингтон - което президентът отказва да направи - Димо Гяуров заяви, че нещата в Турция са повече от страшни.

„Аз самият съм бил посланик и знам колко трудно се правят избори", допълни Гяуров. Според него в обществото вече се е насложило морално разочарование от работата на двамата ни посланици в Турция и САЩ.

Пред PRO.BG депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров обяви, че СДС няма да подкрепи бюджета за идната година в частта му за НЗОК. „Като цяло ще подкрепим бюджета, но не и за здравната каса в този му вид", уточни още Димо Гяуров.