Днес изтича срокът за приключване на дознанието срещу Кирил Маринков-Лозенеца, обвинен в трафик на момичета, склонявани в проституция и укриване на данъци.

Припомняме, непълнолетна свидетелка по делото заяви преди месец в присъствието на съдия, че момичета на Лозенеца са обслужвали руска делегация в Пазарджик по искане на кмета на града Иван Евстатиев.

Очаква се днес срокът за приключване на дознанието да бъде удължен на 6 месеца. Наблюдаващият прокурор Радослав Бакърджиев е отправил искане до главния прокурор Никола Филчев с оглед на събиране на още доказателства по делото.

Има искане и до няколко финансови институции за разкриване на трансоперациите, чрез които заработените пари в чужбина от проституиране са прехвърлени на трети лица у нас с цел изпиране.

Наблюдаващият прокурор Бакърджиев заяви за БНР, че очаква дознанието да приключи около 20 февруари, след което делото ще влезе в съдебна зала. Тогава се очаква да се изясни и скандалният момент поръчвал ли е кметът Иван Евстатиев момичета от групата на Лозенеца и при какви обстоятелства.