На двудневно официално посещение у нас утре пристига заместник-министърът на вътрешните работи на Италия Сенатор Антонио д’ Али, съобщи пресцентърът на МВР.

По време на визитата си Сенатор д’ Али ще се срещне и разговаря със заместник-министъра на вътрешните работи, Бойко Коцев и ръководители на национални служби по теми от взаимен интерес в областта на двустранното сътрудничество и евроинтеграционния процес на страната ни.

Утре - 9 юли, в Академията на МВР Сенатор Антонио д’ Али ще открие официално “ИТАЛИАНСКИЯТ КАБИНЕТ”. Това е учебен кабинет, оборудван изцяло с техника, дарена от Италианското министерство на вътрешните работи. Веднага след откриването ще се проведе кратък брифинг за български и чуждестранни журналисти.

Сенатор Антонио Д Али е роден в италианския град Трапани през 1951 г. Той е Сенатор в ХІ и ХІІ Сенат на Италия. Бил е член и зам.председател на Постоянната комисия по финанси и на Парламентарната комисия по регионални въпроси, както и член на Консултативната комисия по данъчните и административни реформи. Член е на президиума на “Форца Италия”. Заместник-министър на вътрешните работи е от 12 юни 2001 година.