Атанас Водев Съдът е касирал изборите за кмет във Велинград. Това стана известно рано тази сутрин.

Припомняме, че делото бе заведено по жалба на кандидатът за кмет Атанас Водев заради открити фалшиви и подправени бюлетини на Фидел Беев.

Тази сутрин сградата на общинската администрация в града бе блокирана от инициативен комитет "За стабилна местна власт".

Днес трябваше да се състои заседание на общинския съвет, но протестиращите не допуснаха вътре временно изпълняващия длъжността кмет Атанас Водев, нито общинските съветници, нито останалите служители на общинската администрация.

Пресаташето на щаба на Атанас Водев съобщи за news.bg, че инициативният комитет не е регистриран в кметството и поради тази причина няма разрешение за протеста.

Подготвяме заповед за забрана на протеста, който е незаконен и писма до началника на полицията, районния и окръжния прокурор, заяви самият Водев, цитиран от БНР.

Протестиращите бяха разпръснати с полиция едва към 11.00 часа. Според тях Атанас Водев незаконно изпълнява функциите на временен кмет.
Ако до 4 април прокуратурата не презприеме мерки, ще бъдат блокирани входните и изходните артерии на Велинград, предупредиха те.
Все още сградата на общинския съвет е със засилена полицейска охрана.

В 13.30 часа сградата на на общинсикя съвет бе опразнена заради получен сигнал за бомба. Районът е отцепен от полиция за 24 часа.