Мирослав Севлиевски Клуб “Ново време” не е фракция и не нарушава правилника на партията НДСВ, заявиха учредителите на формацията на първата си пресконференция. Те бяха категорични, че това не е клуб на недоволните.

Емил Кошлуков отхвърли категорично твърденията, че 22-мата ще напуснат НДСВ.

Не съм получавал такова предложение, заяви Мирослав Севлиевски, по повод казаното от министър Свинаров, че днес на политически съвет на НДСВ е препоръчал клубът да бъде разпуснат.

От “Новото време” потвърдиха, че вчера – 9 април, ръководството на парламентарната група е водило разговори с 15-ина депутати. Не ми е известно да е оказван натиск върху колегите ми, разговорите бяха по-скоро информативни, каза Димитър Ламбовски.

Лидерът на “Ново време” Мирослав Севлиевски посочи като намерения на депутатите:

Да подобрим умението си за разпознаване на темите и проблемите в обществото; да разширим уменията си да артикулираме ясна политическа позиция; умението ни да комуникираме по-добре помежду си и умението ни да работим по-добре с нашите избиратели.

22-мата депутати декларира още, че целта им чрез по-качествена законодателна работа е да намалят пропастта между избирателите и управляващите.

От “Ново време” не уточниха дали представители от други парламентарни групи могат да се включат в техния клуб.

Според платформата на “Ново време” членове могат да бъдат народни представители, които приемат принципите на клуба.