Причкапов Благоевградският градоначалник Лазар Причкапов окончателно е взел решение да се кандидатира за втори мандат на предстоящите местни избори през октомври. Решението си настоящият кмет взел в края на миналия месец, съобщиха източници от общинската управа в пиринския град, цитирани от всекидневникът за Югозападна България "ВЯРА".

В началото на април градоначалникът и екипът му щели да стартират предизборната кампания. Увереност, че ще спечили кметския стол през следващите 4 години му давала грандиозната строителна програма и "железният" му стил на управление. Според проучвания, това било получило одобрение от около 60 процента от благоевградчани.По телефона пиринският кмет не потвърди, но и не отрече информацията.

В средата на миналия месец Лазар Причкапов обяви, че е успял да привлече между 280 и 330 млн. лева инвестции за Благоевград. Канадско-българският консорциум "EIS" щял да участва в изграждането на 7 инфраструктурни проекта. До момента Причкапов не е съобщил какво е обещал в замяна.