АрсеноваМинистърът на околната среда и водите Долорес Арсенова ще представи есенната кампания “Да помогнем на белите дробове на България”.

Кампанията е продължение на започналото през април залесяване на градски жилищни райони в София, Пловдив и Варна, когато министър Арсенова участва в залесяването в ж. к. “Борово” в София.

Благотворителната кампания на германския фармацевтичен концерн "Бьорингер Ингелхайм" за засаждане на дръвчета в нуждаещи се райони се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите. Тя е част от инициативата на министерството да потърси съдействието на представители на бизнеса в България, Европа и останалия свят в решаване на екологични проблеми.

Фармацевтичната компания - световен лидер в производството на продукти за белодробни заболявания, проявява естествен интерес към проблемите, които провокират развитието на този тип заболявания. Затова тя отделя средства от продажбите на един от най-успешните си продукти - Mucosolvan за засаждане на дръвчета.

По време на есенната кампания ще бъдат озеленени 20 училища и детски градини в София, Пловдив и Варна. Изборът е направен с цел директно да се окаже положително влияние върху здравето на децата.