Соломон ПасиВидин е домакин на тристранната среща на министрите на външните работи на Република България, Съюзна република Югославия и Румъния - Соломон Паси, Горан Свиланович и Мирча Джоана.

Срещата е по инициатива на българския външен министър. Програмата на посещението включва официално посрещане пред видинската община от кмета на крайдунавския град Иван Ценов, който ще връчи на всеки от тримата министри символичния ключ на Видин. Предвидена е 30-минутна среща на тримата външни министри на "шест очи". Официалните делегации на трите страни ще проведат общо пленарно заседание, което ще завърши с приемане на съвместно изявление.

Първите дипломати на България, Румъния и Югославия ще дадат съвместна пресконференция след срещата, уточниха от пресслужбата на видинското кметство. Официалните делегации ще се разходят по река Дунав с кораба "Видин" до мястото на бъдещия Дунав мост-2. По програма в ранния следобед гостите ще отпътуват за Ново село, където е предвидено посещение с катери до пресечната точка на трите граници при устието на река Тимок, при километър 845, където тя се влива в Дунав, уточняват от пресслужбата на видинската областна управа.

Късно следобед е предвидена среща на министъра на външните работи Соломон Паси с видинската общественост, която ще се проведе в залата на филхармонията.