Пламен Петров Mинистърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров заминава на тридневно работно посещение в Германия по покана на Германската железопътна асоциация за участие в конференцията “Железопътна индустрия в Югоизточна Европа 2003”, съобщава пресслужбата на Министерски съвет.

В рамките на визитата министър Петров ще проведе срещи с федералния министър на транспорта, строителството и жилищната политика на Германия Манфред Щолпе, както и с федералния заместник-министър на икономиката и председател от немска страна на смесения комитет за коопериране България-Германия Аксел Герлах.

В днешната програма на министър Петров са предвидени срещи с проф. Нусбаумер, председател на Бизнес консултативния съвет на Пакта за стабилност в Югоизточна Европа, с когото ще обсъди възможностите за финансиране на приоритетните български инфраструктурни проекти, включени в инициативата.

По време на посещението си Пламен Петров ще посети Федералните провинции Баден Вюртемберг, Хесен и Берлин. Транспортният министър ще се срещне с представителите на правителствата на Федералните провинции – Валтер Дьоринг, заместник министър-председател и министър на икономиката на Федерална провинция Баден Вюртемберг и държавния секретар д-р Хорст Меерлендер, както и с д-р Кристоф Палмер, министър по европейските въпроси на Федерална провинция Баден Вюртемберг.