Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти от сподвижниците си на Националната пресконференция на ГЕРБ в София Тех Парк. Много сме, силни сме. ГЕРБ-победа, заявиха членовете на ГЕРБ. Докато тече националната пресконференция на управляващите, районът около зала "Арена Армеец" е блокиран от протестиращите.

Бъдете смели, не се отказвайте и не позволявайте гласа ни да бъде заглушен през звуците и свирките на тези, които няма да понесат отговорност, настоя кметът на Враца Калин Каменов.

Не трябва да позволяваме държавата да върви назад, настоя Каменов и напомни какво е заварил в началото като кмет на Враца. Не трябва да допускаме да се обръща колата, за да търсим пътища. Пътища има, които сме изградили със знания, авторитет и за това ви призовавам да бъдете смели и единни, призова Калин Каменов.

Блокираха движението пред София Техпарк, където е конференцията на ГЕРБ
Обновена

Блокираха движението пред София Техпарк, където е конференцията на ГЕРБ

Около 3 000 души се очаква да пристигнат на събитието

Председателят на СДС Румен Христов настоя, че изборите трябва да бъдат спечелени от десницата, защото именно десницата осигурила европейското бъдеще на България. Десницата е гаранция за демократичните промени и най-старата демократична формация казва, че изборите, които идват ще бъдат спечелени от десницата. Има ли гаранция, че служебното правителство ще продължи в рамките на конституционния срок. Нека да бъдат проведени избори и аз съм убеден, че ще бъдат спечелени от десницата, отбеляза Христов.

"Гледайки Отечествения фронт няма отговор на въпроса - какви коалиции ще има, ако спечелят изборите, кой ще бъде министърът на финансите и по какъв начин ще бъде решен въпроса с коронавируса. Нека бъдем мобилизирани, да спечелим изборите и да заведем България там, където и е мястото", настоя Румен Христов.

Единствената партия, която може да осигури достоен живот за нашата страна и нашите деца е партия ГЕРБ, а не други кандидати за властта, заяви от своя страна кметът на Дулово.

Евродепутатът Андрей Новаков заяви, че опонентите на партията отказват да приемат, че има човек, без да бъде внук или деец на тежката номенклатура от миналото. Всеки път сме се изправяли по-добри и силни, отколкото сме били, категоричен бе Новаков и увери, че всяка община е витрина за добро управление. Това било втората причина, поради която трябвало кметовете на ГЕРБ да се гордеят със себе си.

Пореден ден три ключови кръстовища в София остават под блокада

Пореден ден три ключови кръстовища в София остават под блокада

Протестиращите остават на "Орлов мост", пред МС и при Ректората на СУ

Ние управляваме така, че да бъде лесно на следващите, защото те не бива да плащат нашите дългове и да гаси пожарите. Така се прави - това е разликата между държавниците и фейсбук политици. Време е да си вдигнем главата, а не юмрука. България не е блато, а райска градина, отсече на висок тон Новаков.

Нашата отговорност е да намерим общ език с протестиращите, да протегнем ръка и заедно да направим следващата крачка. Докато другите ги карат да рушат, ние ще съграждаме, даде да се разбере Андрей Новаков.

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов няма да цитира Гьоте, Шекспер или Аристотел, а има два вида политици - политици, които са готови да се жертват за нацията и държавата си и политици, които жертват нацията и държавата за себе си.

Последните 30 дни в България има хора, които казват, че искат смяна на властта - някои от тях млади, интелигентни хора, учили на запад, но Каракачанов не е чул от всички, които викат "Оставка" какво ще бъде новото правителство.

Реформата не означава да променяме Конституцията и да въвеждаме еднополовите бракове. Съдебна реформа - каква, запита военният министър на националната пресконференция на ГЕРБ. Знам какво не им харесва на протестиращите, но въпросът е не да кажеш какво не ти харесва, а как да го промениш, подчерта Каракачанов.

Избори ще има по Конституция, вървим напред и трябва да си свършим работата, настоя Каракачанов.

20 години премиерът Бойко Борисов дърпал каруцата. Денят, в който Борисов ще напусне политиката е още далече. България ви обича, българският народ ви обича, вярва ви, хората са плътно с вас, стана ясно по време на националната пресконференция, а сподвижниците ГЕРБ силно заявиха: "Бойко, Бойко, Бойко!"