Ники Василев След време, като се обърна към тези две години управление, ще си спомня, че многото хубави неща, които сме направили, сложени на един кантар, са по-малки от само едно нещо, което не беше направено, каза вицепремиерът и отскоро министър на транспорта Николай Василев, като най-вероятно визира факта, че напредъкът в икономиката не е усетен от обикновените хора.

Помолен да коментира становището на опозиционните сили, изразено в парламента, според което двете години управление на сегашното правителство са време на неизпълнените обещания, Василев каза, че не може да приеме такова изказване. По думите му има много обещания, които са изпълнени и то още в началото на мандата на правителството.

Новият кабинет на транспортното министерство вече е готов, но трябва да бъде консултиран и с министър-председателя след връщането му от Испания. Това се очаква да стане следващата седмица, съобщи Василев. Той добави, че вече се е срещал с управителите на дирекции и агенции към министерството и им е дал указания за по-нататъшната им дейност.

Работата не е спряла, напротив, работата продължава с пълна сила, заяви вицепремиерът.

Министърът на финансите Милен Велчев заяви, че твърденията на опозицията за несвършената работа на кабинета са нормална опозиционна политика.

По думите му едно от несвършените неща е, че нулевата ставка не е въведена за всички общини.

Друг е въпросът дали има смисъл да се изпълнява това обезщетение, каза министърът. Разбира се, че не всичко сме изпълнили от управленската програма, все пак да не забравяме, че са минали само две години, добави той.

Според министъра на младежта и спорта Васил Иванов - Лучано всичко, което е направено в повереното му ведомство, е положително, тъй като не е имало предварително зададена програма, по която да се работи.

Той заяви, че за него е много важно да се осигурят достатъчно средства за младежки дейности през следващата година.

Другата задача от първостепенно значение е да се даде добра подготовка на спортистите ни за олимпиадата в Атина през 2004г.