горски пожар На два големи фронта се разрастват пожарите край селата Брягово и Караманци, Хасковско. За потушаването на втория пожар, който е обхванал вече 10 хиляди дка, е повикана помощ и от Кърджали.

Огънят от Брягово прехвърли в посока селата Остър камък, Иваново и Момино. Около 1400 дка млада гора е напълно унищожена.

ПОЖАРЪТ ПО-РАНО

За пожара по потушаването работят близо 40 огнеборци и лесничеи.

Пламъците напредват към Вишка, Елена и Харманли.

В триъгълника между селата Караманци, Сираково и Колец гори и другият голям пожар в областта, който тръгна следствие на вчерашната стихия край село Спахиево.

Заради силният вятър пламъците напредват изключително бързо, а на места, където само допреди минути пожарът е бил овладян, огънят се възобновява с нова сила.

Междувременно от Национална служба “Пожарна и аварийна безопасност” съобщават, че 4 пожара действат и в Ловешко.

Суха трева и храсти горят край село Славянци, няма опасност за къщи и горски масиви. Ниви и пасища са запалени край село Горно, Павликени, огън бушува в сухи треви в района на село Дъбрава – пожарът е близо до сливова градина. Суха трева гори и в стопански двор край село Вадиня.

Пожарът е близо до стопански постройки, кравеферма и складове.

Свободните от дежурство огнеборци са събрани, в РЗПАБ – Плевен има готовност да помогнат на ловешките си колеги.свободните от дежурство огнеборци са събрани, в РЗПАБ – Плевен има готовност да помогнат на ловешките си колеги.