Не стихва напрежението в Раднево след инцидента от понеделник в града, при който заради отнето предимство на пътя се развихри меле, а трима души се оказаха в болница.

Над хиляда души излязоха на протест снощи в подкрепа на пребитите трима млади мъже. Тази сутрин се очаква те отново да се съберат пред кметството.

Хората искат справедливост за пострадалите Цецо, Живко и Георги. Вчера те извървяха разстоянието от центъра на Раднево до ромската махала.
Там напрежението се покачи неколкократно, като полицията успя да овладее хората да не влизат в махалата.

Протестиращите се притесняват, че същата саморазправа може да се случи и на други хора от града. Местни жители сведетелстват, че това не е първото нападение на тази група.

Очевидци на събития вчера споделят, че нападението на циганите е било жестоко – те са носили със себе си пръти и бухалки. От ромската махала отричат нападение и твърдението е, че всичко се е случило при самоотбрана.

Поводът за агресията стана причина извънредно заседание на общинския съвет в Раднево, който реши да започне събаряне на незаконните постройки в гетото.

Трима нападнати са настанени в болница, като един от тях е опериран, след като е бил с прободна рана в гърба. Макар и със засегнат бял дроб, няма опасност за живота му.

Единият от пребитите е бил приет в болница с рана от хладно оръжие – нож, като е опериран, тъй като острието е пробило през гръдния кош белия дроб. Животът му е вън от опасност.

Другите двама са с множество наранявания от удари с бухалки, като единият е и с линейно счупване на черепа, а другият със счупена челюст. Според лекарите побоят е бил жесток и целенасочен.

Рокери от цяла България се организират да се присъединят към протестиращите жители на Раднево, обяви в ефира на Нова телевизия един от организаторите и жител на Раднево.