•ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН ПОКАНИ ПОДАЛОТО ОСТАВКА РЪКОВОДСТВО ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ТЯХ•

МСДС, Боршош-ляво Подаваме оставка, защото СДС се управляваше и управлява от патийна олигархия, пропита от слухове, интриги и корупция. Това се казва в декларацията, с която Националният изпълнителен съвет на младежкото СДС подаде оставка.

Ръководството в оставка ще организира национална конференция през септември или октомври, е решено още на заседанието.

Преди две години младите в СДС помогнаха да се освободим от един стил на управление, се казва в документа с мотивите за оставка. Тогава бяхме сигурни, че най-сетне надеждата дойде в СДС, оказа се обаче, че Надежда е дошла сама и всички околко нас са чакали две години тя сама да издърпа каруцата с множество охранени политически телеса в нея, се казва в документа.

Според младите в СДС, сега същите тези хора очакват да се появи нов командир на каруцата и да ги отведе в светлото минало. В декларацията на Националния изпълнителен съвет на младежката организация на сините се посочва, че ръководството подава оставка, защото не получи доверието, че едно поколение в СДС може и трябва да прави политика, защото СДС се управлявше и се управлява от партийна олигархия и защото прилагането на двойни стандарти беше и си остана принцип на вземане на решения.

Според младите в СДС партията си остава дясно-политическа формация само върху страниците на пожелателни и партийни брошури. В документа се посочва, че Националният изпълнителен съвет на младежката организация подава оставка, защото не иска да заляга в един или друг партиен окоп и да бъде боеви резерв на вътрешни партийни битки. Не искаме да сме параван на поредната партия на трета възраст се казва в документа. Председателят на младежката партия на СДС заяви, че няма да прави никакви заявления пред медиите.

Старите в СДС прозряха преследване на лични интереси в тази оставка
Според Емануил Йорданов първо МСДС е трябвало да свърши някаква работа, а после да предявява претенции. Аз, а предполагам и българското общество, не са разбрали, какво става по върховете на МСДС, коментира още Йорзанов.