парламент Парламентът отхвърли предложението на опозицията да бъде изслушан представител на правителството за скандала с продукцията от "Терем".

Това стана на закрито заседание на депутатите. Предложението бе обявено вчера от лидерът на СДС Надежда Михайлова.

Опозицията поиска да бъде ислушан вицепремиерът Николай Василев, който е и председател на междуведомствената комисия за експорт и търговия на специална продукция. ОДС и Коалиция за България са подкрепили предложението на сините.

Парламентарното мнозинство е гласувало против на два пъти, тъй като опозицията е искала прегласуване. Мотивите на НДСВ за отхвърляне на искането за ислушването на министър Василев са, че по случая се води следствие и няма смисъл да се губи време, особено след изясняване на обстоятелствата от правителствения говорител Димитър Цонев вчера.

От Коалиция за България и СДС нарекоха мотивите на мнозинството несъстоятелни. В специално изявление от парламентарната трибуна лидерът на СДС Надежда Михайлова заяви, че вече е практика Народното сърбрание и българското общество да научават от медиите за скандали, свързани с националната сигурност.