Сергей СтанишевИзразих нашето безпокойство от трайната тенденция за нарастващото недоверие на гражданите към властта. Това заяви пред news.bg лидерът на БСП Сергей Станишев след срещата си с предзидента Георги Първанов. Станишев подчерта, че това недоверие на народа е твърде опасно и ако правителството желае да бъде стабилно, би трябвало да направи съществени промени в своята политика. Такива промени трябва да прави всяка политическа сила, за да отговори на очакванията на българските избиратели, допълни той.

По време на разговора с държавния глава е била обсъдена и темата за европейската интеграция на страната ни и по-конкретно, темата за АЕЦ “Козлодуй”. Станишев е представил на президента позицията на БСП по този въпрос.

Позицията на правителството за АЕЦ предрешава нещата с фиксиран срок, каза още Станишев. Според него, идеята за техническа проверка на реакторите е добра, само че БСП не вижда никаква обвързаност между резултатите от тази бъдеща оценка и крайното решение за сроковете за закриване на трети и четвърти блок.

Лидерът на БСП е информирал държавния глава и за резултатите от посещението си в Сирия, Египет и Ливан. Той е предал поканата на президента Първанов за посещение у нас на държавния глава на Сирия у нас, който е изразил готовност да посети България през втората половина на следващата година.