Остава в ареста трафикантът, заловен с кокаин за 5 млн. лева на ГКПП "Малко Търново". Това съобщи Окръжен съд - Бургас. Николай Г. е обвинен затова, че държал 17 пакета кокаин, с цел разпространение. Наркотикът е бил укрит в тайник в багажното отделение на автомобил. Мъжът имал съучастничка С. Д.

Това престъпление се наказва със затвор от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева. Николай Г. е обвиняем и за това, че на въпросните дата и място, като съизвършители със С. Д. е опитал да пренесе кокаина зад граница. Това престъпление е наказуемо с "Лишаване от свобода" от петнадесет до двадесет години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева.

Задържаха кокаин за 5 млн. лева на ГКПП "Малко Търново"
Обновена

Задържаха кокаин за 5 млн. лева на ГКПП "Малко Търново"

Количеството на дрогата е над 18 кг

Към момента продължителността на задържане на обвиняемия е в рамките на максималния период, посочен в закона. Съдебната инстанция прие, че посочените в искането и поддържани в съдебно заседание от защитника доводи за изменение на мярката за неотклонение на Николай Г. - чистото му съдебно минало и установен постоянен адрес, са били налични и към момента на извършване на инкриминираните деяния и не са оказали възпиращ ефект върху обвиняемия да се въздържа от твърдяното от прокурора незаконосъобразно поведение. Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.