Панайот ДеневС 9 гласа "за", 1 "против" и 1 "въздържал се" генералният директор на Българската телеграфна агенция Панайот Денев е осбоводен от поста си. На негово място е предложен шефът на радио “Варна” Стоян Чешмеджиев. Това реши на извънредното си заседание, след няколкочасови дебати парламентарната комисия по медии.

Мнозинството няма доверие на Денев като ръководител на БТА за работата, която му е била възложена от предишното мнозинство на ОДС в 38-то Народно събрание. Това е мотивът на вносителите, изразен от заместник-председателя на медийната комисия Емел Етем.

Срещу освобождаването на шефа на БТА се обяви СДС-депутатът Благой Димитров. Той протестира срещу спешно свиканото заседание и заяви, че липсват мотиви за смяната на генералния директор на БТА. Става дума за политическа гилотина от страна на мнозинството, което вече 6 месеца не подлага на обсъждане проектозакона за БТА, каза още Димитров.

По време на дискусията депутатът от НДСВ Станимир Илчев изненадващо оттегли кандидатурата за шефското място в БТА на пресдиректора на Атлантическия клуб Максим Минчев. Илчев напусна заседанието и не обясни защо е оттеглил предложението си. Досегашният директор на БТА Панайот Денев не бе поканен да присъства на заседанието.

За да влезе в сила това решение, то трябва да бъде предложено за гласуване в пленарна зала в 7-дневен срок.