СвинаровПонеже говорим за 50 сделки, не мога да кажа по месеци коя за какво е била. Това заяви министърът на отбраната Николай Свинаров в кулоарите на парламента, коментирайки скандалните разкрития, че през последните 6 години от “Терем” са били изнасяни неправомерни стоки с двойна употреба.

Министърът уточни, че периодът е бил ясно очертан, както и броят на сделките и предположи, че въпросните сделки са ставали със знанието на бивши служители на военното и икономическото министерство от предходните кабинети. Свинаров добави обаче, че следствието ще трябва да установи тези неща.

Военният министър нарече последния скандал с “Терем”-Търговище “нещастна сделка” и уточни, че тя е била единствена по рода си през последната година и половина (периода на управление на НДСВ, бел.ред.) и освен това е била само частично изпълнена.

Свинаров спомена и спряната през юни 2002 година сделка, но уточни, че тя не е била осъществена. Министърът каза още, че за съществуването на 6-годишния износен канал от “Терем” е бил уведомен от органите на прокуратурата и следствието.