Откриха най-модерната площадка за стрийт фитнес в България с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция.

Площадката е изградена в столичния район "Възраждане". 

Тя се намира до откритата миналата година площадка с уреди за фитнес на открито. Двете площадки, изградени от Столична община, осигуряват възможност за безплатен спорт на жителите и гостите на район „Възраждане“.

Снимка 246872

Източник: БГНЕС

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, директорът на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на Столична община д-р Ирена Димитрова и легендата на българската спортна гимнастика, световният и вицеолимпийски шампион Йордан Йовчев и Цветан Георгиев, главен експерт в Министерство на младежта и спорта откриха площадката.

Столична община и район „Възраждане“ активно работим за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот, като възможност за социализация и интеграция чрез спорт на деца и младежи от социално уязвими групи и деца в риск“, каза кметът на район „Възраждане“ и откри площадката, като даде и старт на Първия стрийт фитнес турнир свободен стил за купата на район „Възраждане“, който се организира в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Ирена Димитрова предложи на присъстващите гости  да подходят нестандартно и бурно да аплодират всички млади хора, които днес участват в Първия турнир за купата на район „Възраждане“ за техния ентусиазъм, упоритост  и отдаденост на спорта. Директорът на Дирекция ПИСТ на СО анонсира площадките за стрийт фитнес, които предстои скоро да  бъдат открити в София.

Снимка 246875

Източник: БГНЕС

В Първия турнир по стрийт фитнес свободен стил участват 53 мъже и 10 жени.

Савина Савова,  д-р Ирена Димитрова и  Йордан Йовчев изненадаха участващите в Турнира дами със специални награди, осигурени от Столична община, от Дирекция ПИСТ като комплимент към участничките.