присъдаДелото срещу Махмуд Юсджан, смятан за един от наркобосове, което трябваше да започне днес в свиленградския районен съд, бе отложено за 18 ноември.

Срещу Юсджан и 38-годиншния българин Румен Гълъбов са повдигнати обвинения в контрабанда на наркотици в особено големи размери. Обвинителният акт срещу тях ще бъде преведен на турски език, за да бъде улеснена защитата им.

Подсъдимите бяха доведени в Свиленград със засилена охрана. Едва 12 от призованите 21 свидетели се явиха в съда.

21-годишният Махмуд Юсджан е в ареста от 14 февруари миналата година, когато бе задържан при показна полицейска акция в столичното кафене “Мадрид”. Той е смятан за приближен до покойния Поли Пантев, чиято стока е охранявал от южната граница.

Според криминалисти, Юсджан е поръчитал на пратки хероин, а българинът Румен Гълъбов му е помагал с подбора на трафикантите и с митниците.

Като доказателство за престъпната му дейност обвинението ще приложи 33 килограма хероин, задържани на 27 август миналата година, на ГКПП – Капитн Андреево, за които се смята, че са на Юсджан. Той е турски кюрд, пристигнал в страната ни преди 5 години.