Първанов Президентът Георги Първанов замина на официално посещение в Кувейт, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Програмата на Първанов предвижда срещи с емира на Кувейт шейх Джабер ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, с първия заместник министър-председател и външен министър шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, с генералния директор на Кувейтския фонд за арабско икономическо развитие Бадер ал Хумейди и с председателя на Кувейтската търговско-промишлена палата.

Акцент в разговорите на президента по време на посещението му в Кувейт ще е по-нататъшното развитие на икономическите отношения между двете страни.

В делегацията, придружаваща президента Първанов, са министрите на земеделието Мехмед Дикме и на транспорта и съобщенията Пламен Петров, заместник-министрите на финансите Гати ал Джебури и на икономиката Димитър Хаджиниколов, директорът на дирекция "Близък Изток и Африка" в МВнР Петко Димитров, Пенка Самсарева - завеждащ катедра "Арабистика" в Центъра за източни езици в СУ "Климент Охридски".