Първанов Към момента България няма нужда от предсрочни парламентарни избори, заяви по време на посещението си във Варна президентът Георги Първанов. Според държавният глава, е важно да се запази стабилността на страната след местните избори, а работа на опозицията е да търси различни начини за изразяване на своите становища и позиции.

По отношение на посещението на Държавния секретар на САЩ Колин Пауъл у нас, президентът Първанов посочи, цитиран от Днес+, че тази визита е един добър знак за България, и че в рамките й ще бъдат коментирани актуални теми, както и начина, по който бе гласувана ратификацията на споразумението на България за членство в НАТО.

Това посещение би могло да бъде един много добър катализатор за бъдещото развитие на двустранните отношения и за повишаване авторитета на България в международен план, посочи Първанов.

По повод доклада на МВР държавният глава повтори още веднъж, че е получил докладната записка няколко дни след нейното изготвяне и към нея няма снимков материал.