Първанова, сн. btv Депутатът Антония Първанова, член на предизборния щаб на НДСВ, заяви, цитирана от БНР, че напоследък поведението на лидерите на двете партии и мандатоносителки на НДСВ – Весела Драганова на Партията на българските жени и Тошо Пейков на движение Оборище е опит за политически рекет.

Според нея, досега лидерите на двете партии не са се споразумяли с НДСВ, как да разпределят държавната субсидия за партията.

Крайно време е да изяснят своето място в парламента. Първо да се изяснят кой ги избра, защо ги избра и как попаднаха в парламента и второ, къде искат да бъдат в този парламент – в ляво, в дясно, в центъра, за НДСВ, против НДСВ, защото не би трябвало който и да било да счита, че получавайки шанса да държи формалната регистрация и така да се каже «ключа от сейфа», то той би могъл да си позволява да поставя и условия, заяви Антония Първанова.

Междувременно, на честванията на 135-тата годишнина от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета, проведени на връх Бузлуджа, Тошо Пейков и членове на парламентарната група НИЕ отказаха да се качат на официалната трибуна, където се намираше парламентарният шеф Герджиков.
Лидерът на Националното движение Оборище Тошо Пейков заяви, че липсата на национален подем пречи на лидерите да поведат народа, както преди 6 години, когато за първи път бяха възстановени честванията на върха.