По покана на фондация „Искам бебе" първото родено в света ин витро бебе - вече 30 годишна жена, пристига в София, за да отбележи юбилея си. Първата визита на Луиз Браун след тържествата на рождената й дата - 25 юли в родната й Англия, е в София. Тя пристига със семейството си - майка й Лесли Браун - първата в света заченала ин витро жена, съпруга й Уесли и 18-месечния им син Камерън, съобщават от "Искам бебе".

По време на тридневната си визита Луиз Браун ще участва в серия от събития, организирани по повод юбилея й.

На 3 август (неделя), от 11.00 часа в зала Триадица на Гранд Хотел София Луиз Браун, заедно с майка си ще участват в пресконференция, на която ще отговарят на въпроси на журналисти.

Общественият симпозиум на тема „Успешните модели за справяне в демографската ситуация в България", чийто почетни гости са Луиз и Лесли Браун, ще се проведе на 4 август (понеделник), от 14.00 часа  в зала София на Гранд Хотел София.

Партито по повод 30-годишнината на Луиз Браун ще е на 5 август (вторник) от 19.00 часа в градината на Гранд Хотел София. На събитието са поканени български семейства с деца родени ин витро. Специални гости на празника са Драго Драганов, Миро, Б.Т.Р., Илия Луков и др.